De Kerstman komt aan in Maastricht

Op donderdag 9 december 2021 komt de Kerstman wederom aan in Maastricht. Omstreeks 19.00 uur arriveert zijn trein op het Centraal Station. Van daaruit zal een sprookjesachtige stoet de Kerstman omringen op zijn tocht naar het Vrijthof, waar hij zijn intrek neemt in het Huis van de Kerstman.

De Kerstman neemt na aankomst op het Centraal Station plaats in zijn arrenslee om de tocht door de stad naar Het Huis van de Kerstman te maken. Een stoet van lichtwagentjes, elfjes en sprookjesachtige figuren, paarden en wagens, een orgeldraaier en allerlei magisch vermaak, maakt zijn opwachting richting het Vrijthof. Via een gedeelte van de Magische Lichtroute zal de stoet rond zeven uur aankomen bij het Huis van de Kerstman. Het belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud.

Route van aankomst

De Kerstman en zijn gevolg vertrekken vanaf het Centraal Station Maastricht en vervolgen hun weg via de volgende route: 

Stationsstraat - Wycker Brugstraat - Maastrichter Brugstraat - Kleine Staat - Grote Staat - Vrijthof

Op het Vrijthof neemt de Kerstman zijn intrede in het Huis van de Kerstman, waar hij tot en met 31 december zal verblijven.

Goed doel

Ook dit jaar wordt een groot aantal langdurig zieke kinderen met hun familie via Stichting de Knoevel uitgenodigd om de Kerstman al in de trein én op zijn tocht naar Het Vrijthof te vergezellen. Zo kunnen zij hun ziek zijn even vergeten en maken zij een dag mee om nooit te vergeten.