Slim op reis

Vrijdag 27 november tot en met 31 december 2021 is het weer Magisch Maastricht. We informeren je over de bereikbaarheid tijdens de drukke decembermaand en de mogelijkheden om slim en goedkoop naar het centrum te reizen.

Klik hier om uw reis naar het Vrijthof in Maastricht slim te plannen

Met de fiets

Bewoners van Maastricht roepen we om zo veel mogelijk op de fiets naar de stad te komen. Maak gebruik van de fietsenstallingen in de stad.

Kom je met het openbaar vervoer?

In december zijn er weekendacties om voordelig naar (Magisch) Maastricht op het Vrijthof te reizen en de verkeersdrukte in en om de stad te mijden. Bezoekers uit de regio kunnen weer gebruik maken van een € 2,- dagretour, geldig voor de Arriva-trein vanuit Sittard of Parkstad en buslijn 350 vanuit Vaals. Let op: alleen online te koop als e-ticket, zolang de voorraad strekt (op=op). Kijk voor meer info en alle slimme reisacties op www.maastrichtbereikbaar.nl/magisch. Reizigers van verder weg vinden hier ook aanbiedingen uit de NS spoordeelwinkel.

Met de bus

Veel stadsbussen van Maastricht stoppen op de Markt, op enkele minuten loopafstand van het Vrijthof. Er zijn enkele bussen die vanaf het station stoppen op het vrijthof:
Lijn 3 richting Wolder
Lijn 4 richting Villapark
Lijn 9 richting Pottenberg

Hulp bij het plannen van reis naar Magisch Maastricht op het Vrijthof: www.9292.nl

Kom je toch met de auto?

Plan je reis slim. Op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart vind je actuele informatie over wegwerkzaamheden, afsluitingen, omleidingen en de verkeersdrukte. Let op: het afgelopen jaar is er veel veranderd aan de wegen en bewegwijzering in Maastricht, dus kijk goed op de borden.

Kijk op Maastricht Bereikbaar voor parkeertips.